Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.

SUSTOURISMO - Αειφόρος Τουρισμός & Κινητικότητα με Ανάπτυξη χέρι με χέρι

Ακρωνύμιο: SUSTOURISMO

Τίτλος έργου: Αειφόρος Τουρισμός & Κινητικότητα με Ανάπτυξη χέρι με χέρι
Εταίρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (Π.Ε.Δ.) ΗΠΕΙΡΟΥ
Διάρκεια έργου: 30 μήνες (01/02/2020 – 01/07/2022)
Προυπολογισμός έργου : 1.618.927, 60€
Προυπολογισμός εταίρου: 171.950,00€

Περιγραφή: Το έργο SUSTOURISMO χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αδριατική-Ιόνιου» της πρωτοβουλίας INTERREG VB Transnational 2014-2020. Στόχος του είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η ανάδειξη των στοιχείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή της Αδριατικής μέσω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που προκαλούνται από την αυξανόμενη χρήση ιδιωτικών οχημάτων των τουριστών που ταξιδεύουν στις χώρες της Αδριατικής. Η μείωση αναμένεται να επιτευχθεί με την αύξηση του μεριδίου των εναλλακτικών και ενεργών τρόπων μεταφοράς (πεζοπορία, ποδηλασία), της χρήσης των δημοσίων μεταφορών καθώς και την ενίσχυση της χρήσης μεταφορικών μέσων χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα (κοινή χρήση αυτοκινήτων - συγκέντρωση αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνηση).

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθούν ελκυστικά τουριστικά πακέτα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μετακινούμενων τουριστών. Επιπλέον, μια εφαρμογή SUSTOURISMO για κινητά τηλέφωνα θα σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και δοκιμαστεί πιλοτικά για δέκα μήνες σε εννέα πόλεις των συμμετεχόντων στο έργο χωρών (Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία). Δέκα εταίροι (Ερευνητικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, Δήμοι και Περιφέρειες της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου) συντονισμένοι από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ως επικεφαλής εταίρος της κοινοπραξίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξετάσουν και να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των καινοτόμων συνδυασμένων υπηρεσιών τουριστικής κινητικότητας.

Στόχοι:

  • Προσδιορισμός των κρίσιμων φορέων παροχής υπηρεσιών τουρισμού και κινητικότητας καθώς τους εμπλεκόμενους παράγοντες-κλειδιά
  • Ανταλλαγή εμπειριών για τη βελτίωση του βιώσιμου τουρισμού (μέσω της βιώσιμης μετακίνησης) εντός της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου (ADRION).
  • Εξερεύνηση των τουριστικών αναγκών (έρευνες για τον προσδιορισμό ενδιαφερόντων και αναγκών, αξιοθέατα, περιοχές ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
  • Οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ των αναγνωρισμένων παραγόντων-κλειδιά για την ανάπτυξη ενός win-win περιβάλλοντος, πρόκληση της υπευθυνότητα στους τουρίστες με παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας των τομέων τουρισμού και κινητικότητας
  • Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την συμμετοχή των ταξιδιωτών σε οικολογικά ταξίδια - εφαρμογή "SUSTOURISMO" (για την ευαισθητοποίηση του αειφόρου τουρισμού, για πληθοπορισμό/μαζική-μάθηση και αξιολόγηση των φιλικών προς το περιβάλλον και υπεύθυνων συμπεριφορών των τουριστών)
  • Παροχή μεθοδολογιών για τη μεταφορά και την υιοθέτηση των διδαγμάτων που αντλήθηκαν από πιλοτικές περιπτώσεις σε άλλες περιοχές Αδριατικής-Ιονίου (ADRION).
  • Χορήγηση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου (ADRION) ενός Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενίσχυση του Τουρισμού που βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή τουριστών-εθελοντών - VolunTourism (Οδικός Χάρτης) που θα συγκεντρώνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την επίτευξη των στόχων του βιώσιμου τουρισμού

Ρόλος και ευθύνες του Εταίρου: Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ως εταίρος του έργου συμμετέχει και υποστηρίζει όλα τα Πακέτα Εργασίας (Διαχείριση έργου, Υλοποίηση T1- Τουρισμός στην περιοχή ADRION, κατανόηση των αναγκών υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας, Υλοποίηση T2-Πιλοτικές Ομάδες, Τ3-Οδικός Χάρτης για έξυπνο και αειφόρο τουρισμό στην περιοχή ADRION, Επικοινωνία). Περαιτέρω έχει την ευθύνη της Δραστηριότητας C.3 για τη χρήση ψηφιακών μέσων με σκοπό τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου και τη συνεχή ενημέρωση ενός ευρέος κοινού σχετικά με τις δραστηριότητες, τις εκροές και τα αποτελέσματα του έργου

ΑΘΗΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
Υπεύθυνη Έργου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ.: 00302665027381

 

Ιστοσελίδα: 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα από την ΠΕΔ Ηπείρου

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd