Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 10:49

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., στα Ιωάννινα, Έκτακτη Γενική Συνέλευση – συνάντηση αιρετών με θέμα «Εξελίξεις - διαμόρφωση θέσεων σχετικά με την αναθεώρηση του "Καλλικράτη"».

Στο καλωσόρισμα προς όλους τους αιρετούς ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ανέφερε ότι: «μέσα από τις αποφάσεις του συλλογικού μας οργάνου προτείναμε μεταρρυθμίσεις-τομές για ένα ισχυρό Επιτελικό Κράτος με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Σήμερα, με αφορμή τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – οι οποίες ακόμη δεν κοινοποιήθηκαν επίσημα στην Αυτοδιοίκηση – διαφαίνεται μια προσπάθεια «διάλυσής» της.

Εξακολουθούμε, πολίτες και Αυτοδιοίκηση να βιώνουμε παρατεταμένη κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Η πρόσθετη μείωση των οικονομικών των Δήμων για το 2017 την οποία καταδικάσαμε όλοι μαζί, με τις αποφάσεις μας, προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα στην ορθή λειτουργία των Δήμων.

Η καθιέρωση ως σύστημα εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων της απλής αναλογικής, αλλά και οι θεσμοί ενδοδημοτικής αποκέντρωσης που προτείνονται στο κείμενο της επιτροπής, φοβούμαι ότι θα μας οδηγήσουν σε ακυβερνησία.

Ως Αυτοδιοίκηση πρέπει όλοι ενωμένοι, να λειτουργήσουμε «σωτήρια» για την ίδια τη Χώρα».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισήμανε: «με δεδομένο ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, απαιτείται επαγρύπνηση από όλους».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην εμμονή της κυβέρνησης να αλλάξει το σύστημα εκλογής των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της χώρας στα 8 χρόνια ύφεσης που οδήγησαν σε παρακμή δεν είναι η απλή αναλογική αλλά η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η προσπάθεια άλωσης της Αυτοδιοίκησης από πλευράς της κυβέρνησης. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί με σύμμαχους τους εργαζόμενους μας και τις τοπικές κοινωνίες θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας προς όφελος των πολιτών».

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι Γ. Καραγιάννης και Δ. Καφαντάρης, ο Δ. Μπίρμπας επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ο Απ. Κοιμήσης επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», ο εκπρόσωπος της παράταξης «Συντονισμός Αιρετών» Ν. Σακούτης, ο Δήμαρχος Αμαλιάδος και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ι. Λυμπέρης.

Καλωσόρισμα απηύθυνε ο Δήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, Μέλος ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν οι τελικές προτάσεις για την αναθεώρηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε ως Αυτοδιοίκηση να προσδιορίσουμε τη στάση μας.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε μέσα από έναν πλούσιο διάλογο με τις τοποθετήσεις αιρετών.

Έκθεση εικόνων

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd