Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 22:10

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Είσπραξη και Βεβαίωση Εσόδων Δήμων

Η Νομική Βάση Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» και η Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ, συνδιοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΗΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ» με εισηγητή το γνωστό συγγραφέα – μελετητή κ. Θεοδώρου Ιωάννη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 (ώρα 10.00 π.μ. – έως 15.00 μ.μ.) στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και το παρακολούθησαν στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων της Ηπείρου, των Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, και των Δημοτικών Επιχειρήσεων τους.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας Νομική Βάση Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» για την συνεργασία τους, τόνισε ότι η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα συνεχίσει την προσπάθεια επιμόρφωσης του δυναμικού της Α' βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου με σεμινάρια και ημερίδες με στόχο την έγκαιρη, έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωσή τους πάνω στις νέες θεσμικές αλλαγές αλλά και τις επακόλουθες διοικητικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου ο εισήγητής κ. Θεοδώρου Ιωάννης αφού κάλυψε μια θεματολογία με τη Βεβαίωση εσόδων των Δήμων, την είσπραξη εσόδων των Δήμων καθώς και ειδικά θέματα σχετικά με τις επιμέρους πηγές εσόδων (κλειστά ακίνητα, αυθαίρετες κατασκευές, απαλλαγές από δημοτικούς φόρους και τέλη, βεβαίωση ΤΑΠ, επιστροφή αποδοχών και λοιπών αχρεωστήτος καταβληθέντων), στη συνέχεια απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που υποβλήθηκαν απο τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

 

Τελευταία Νέα από την ΠΕΔ Ηπείρου

Our website is protected by DMC Firewall!