Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:26

Σεμινάριο για την σύγχρονη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την Τρίτη (03.11.2015) στην Πρέβεζα, το σεμινάριο που διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρεία Έγκριτος Group - Συνεργασία Α.Ε., η οποία παράγει εξειδικευμένο λογισμικό και παρέχει υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με θέμα:
«Δημόσιες συμβάσεις - Σύννομη διενέργεια των δαπανών των δήμων και των Δημοτικών νομικών προσώπων - Προϋπολογισμός, Φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις - Ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις».

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Πάργας και Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Αντώνης Νάστας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των στελεχών των Δήμων σχετικά με το πλήθος των θεσμικών αλλαγών στις διοικητικές διαδικασίες που συντελούνται καθημερινά στη Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα τόνισε τη φροντίδα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων και των φορέων τους, με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, που δοκιμάζονται συνεχώς.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του σεμιναρίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο σχεδιασμό της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την υλοποίηση μιας συνεχούς ενημερωτικής και επιμορφωτικής προσπάθειας για το δυναμικό της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους καθώς και την Έγκριτος Group – Συνεργασία Α.Ε., για τη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Αθανάσιος Παζαρλόγλου, στέλεχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνιμος υπάλληλος διαδημοτικού φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγγραφέας, η κ. Μαρία Μάρκου, διευθύντρια παραγωγής λογισμικού της Έγκριτος Group – Συνεργασία Α.Ε. και ο κ. Σταύρος Λιάπης, Οικονομολόγος Λογιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών.

Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

• ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
• ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ακολούθησε πολύπλευρη συζήτηση στα παραπάνω και γενικότερα σχετικά με τη σύγχρονη λειτουργία των Δήμων και την ανταπόκρισή τους στις πιεστικές ανάγκες των δημοτών στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους Δήμους όλης της Ηπείρου και τους Δήμους της Λευκάδας και της Βόνιτσας.

Τελευταία Νέα από την ΠΕΔ Ηπείρου

DMC Firewall is a Joomla Security extension!