Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 15:07

Ημερίδα για τη Λειτουργία των Κοινωνικών Δομών

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των στελεχών των Δήμων και έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργάνωσε ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεών της με θέμα τη λειτουργία των Δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020, στο πλαίσιο του ΠΕΠ (Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, ΚΔΗΦ, ΑμεΑ κτλ).

Η προσέλευση στελεχών από όλους τους Δήμους της Ηπείρου και τα Νομικά τους πρόσωπα ήταν καθολική και η συμμετοχή στη συζήτηση που ακολούθησε πολύ μεγάλη και ουσιαστική. Περιγράφηκε το πλαίσιο λειτουργίας των δομών κοινωνικής υποστήριξης, έγινε ενημέρωση, περιγραφή προβλημάτων και δυσκολιών, ακόμα υπεβλήθησαν προτάσεις και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα.

Την ημερίδα άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Γρηγ. Γκίκας. Στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας των Δήμων για ένταξη του κοινωνικού τους έργου στο ΕΣΠΑ, ως του κυριότερου σήμερα εργαλείου χρηματοδότησης καθώς και την υποχρέωση της ΠΕΔ να συμβάλλει στο συντονισμό και την ενημέρωση των άμεσα εμπλεκομένων. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τόσο για τους πολίτες όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι Δήμοι να υποστηρίζονται και να ενισχύονται στον κοινωνικό τους ρόλο.

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν η κ. Δ. Σιατίτσα, από το γραφείο της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου, ο κ. Ηλ. Μπάρδας από τη ΜΟΔ, ο κ. Χ. Κύρκογλου από την Ειδ. Υπηρ. ΕΚΤ, η κ. Ντ. Πέππα από την ΕΕΤΑΑ, η κ. Ε. Παπανικολάου και η κ. Σ. Τσιτουρίδου από την ΕΥΔ Ηπείρου.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd