Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 10:50

POLYPHONIA: Διασυνοριακή Περιοδεία -Συναυλία Πολυφωνικών Συγκροτημάτων από Αλβανία & Ελλάδα– Συνάντηση Δικτύου

POLYPHONIA-logo POLYPHONIA-logo

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Δικαιούχος του Έργου, και οι υπόλοιποι Δικαιούχοι του Έργου - ο Δήμος Πωγωνίου, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνα και ο Δήμος Δερόπολης - συνεχίζουν τη συνεργασία τους για την ολοκλήρωση του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Στα πλαίσια του Έργου, στον Παρακάλαμο, συνεχίστηκε η Διασυνοριακή Περιοδεία - Συναυλία Πολυφωνικών Συγκροτημάτων από Αλβανία και Ελλάδα, η οποία είχε ξεκινήσει από Τεπελένι, Δερόπολη και Αργυρόκαστρο. Οι ‘Έλληνες Εταίροι του ‘Έργου υποδέχθηκαν τους συνεργάτες τους από την Αλβανική περιοχή παρέμβασης και όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανά τη πολυφωνική παράδοση και από τις δυο πλευρές, με τα συγκροτήματα «Birbili», «Selo» και «Arjiro» και το Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Της Συναυλίας προηγήθηκε συνάντηση των Εταίρων σχετικά με το Έργο και το Δίκτυο POLYPHONIA, για ενημέρωση και τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων.

Τελευταία Νέα από την ΠΕΔ Ηπείρου

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd