Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014
Αναζήτηση
Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηΧάρτης ΙστοτόπουΕπικοινωνίαΧρήσιμες Συνδέσεις
Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020
Μητρώο Μισθοδοσίας
Μητρώο Ψηφιακής Υποδομής
Μητρώο Δημόσιων Συμβάσεων
Πρόγραμμα
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης
Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης
Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
BUSINESS WOMEN
Παραδοσιακοί Οικισμοί Ηπείρου
Ορεινός Τουρισμός Ηπείρου
Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού
Ευρυζωνικό Δίκτυο Ιωαννίνων
EPIRUS FRIENDLY SHOPPING
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΥΛΟΣ
Πολιτισμός
Newsletter
Ευρωπαική Επιτροπή
Ευρωπαικά Προγράμματα
Επιχειρησιακά Προγράμματα
ιστοχώρος ΥΠΕΣ για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
diokit_metarrythmisi.jpg
Νέα Αιρετή Περιφέρεια
Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου
eda.jpg
Αποκεντρωμένη Διοίκηση
logo_apdhpeirou.jpg
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας


© Copyright 2011, 2012, 2013, 2014
ΠΕΔ Ηπείρου
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση arrow ΔΙ@ΑΥΓΕΙΑ και ΥΠΕΡΔΙ@ΑΥΓΕΙΑ

ΔΙ@ΑΥΓΕΙΑ και ΥΠΕΡΔΙ@ΑΥΓΕΙΑ Εκτύπωση
 
ΗΜ/ΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 22/02/2013
   
logodiaygeia.jpg
 
yperdiavgeia.png
 
     
 
ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΥΠΕΡΔΙΑΥΓΕΙΑ

 
  «Τυφλό» παραμένει σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα Δι@ύγεια καθώς χιλιάδες χρήστες αδυνατούν καθημερινά να δουν τις αναρτήσεις που γίνονται σε υπουργεία και φορείς. Το πρόβλημα εντείνεται συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς, χιλιάδες χρήστες επιχειρούν να δουν τις αναρτήσεις με συνέπεια η σελίδα να εμφανίζεται «λευκή».

Τα αίτια του συγκεκριμένου προβλήματος, το οποίο έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, είναι κυρίως τρία. Το βασικό πρόβλημα σχετίζεται με τη βάση των εφαρμογών. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για να λειτουργήσει του πρόγραμμα σε πρώτη φάση, ήταν πιλοτικές με συνέπεια να μην είναι σε θέση να αντέξουν το βάρος τόσων δεδομένων. Ο αριθμός των δεδομένων και η χρήση από μεγάλο ποσοστό πολιτών αποτελούν και τα δύο επιπλέον βασικά αίτια για τα οποία το σύστημα δεν έχει αντέξει.
 
 
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η «Δι@ύγεια» σήμερα παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία από 3.532 Φορείς. Το 2010 καταχωρήθηκαν 191,147 αποφάσεις, το 2011 3,080,315 και το 2012 3,642,017.

 
 
Μπορεί η «Δι@ύγεια» να εφαρμόστηκε έγκαιρα, ωστόσο η συνέχεια της έχει χαθεί μέσα στις συνήθεις δαιδαλώδης διαδικασίες υλοποίησης των έργων πληροφορικής. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο μελετά να προχωρήσει στην ανάπτυξη μια νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα «πατήσει» το «Δι@ύγεια 2».
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν καθημερινά την άποψη ότι η διαφάνεια που έχει επιτευχθεί μέσω του συγκεκριμένου συστήματος αποτελεί ένα δεδομένο που δεν αντιμετωπίζεται θετικά από όλους. Άρα αρκετοί είναι εκείνοι που θα επιθυμούσαν να περιοριστεί δραματικά η δυνατότητα πρόσβασης ενδιαφερομένων.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το σύστημα opengov που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο εκτεταμένες εφαρμογές διαφάνειας παγκοσμίως.

Γύρω από τη Δι@ύγεια έχει σχηματιστεί ένα «οικοσύστημα» το οποίο περιλαμβάνει πάνω από δέκα χιλιάδες στελέχη της δημόσιας διοίκησης που την χρησιμοποιούν καθημερινά ως εργαλείο τεκμηρίωσης. Χιλιάδες είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις οι οποίοι αξιοποιούν τα δεδομένα του προγράμματος για να ενημερωθούν για αποφάσεις που τους αφορούν.

Εκτός από το σύστημα Δι@ύγεια έχει τεθεί σε εφαρμογή και το σύστημα ΥπερΔι@ύγεια. Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης η οποία ψάχνει σε όλα τα έγγραφα που αναρτώνται στο πρόγραμμα Δι@ύγεια. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι (1) η αναζήτηση στο περιεχόμενο των PDF που αναρτώνται στην Δι@ύγεια και (2) η πρόσβαση σε αντίγραφα των τελευταίων εγγράφων που αναρτώνται στην Δι@ύγεια. (Πολύ χρήσιμο όταν πέφτει η Δι@ύγεια).

Η ΥπερΔι@ύγεια αποτελεί προσωπική ερευνητική προσπάθεια του κ. Βαγγέλη Μπάνου και δεν συνδέεται με κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.


 
  Περισσότερα στον σύνδεσμο
http://yperdiavgeia.gr/
 
   
 


Fatal error: Call to undefined function curl_init() in D:\OracleAS_web\Apache\Apache\htdocs\templates\054\index.php(180) : eval()'d code(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 69