Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.

Πρόεδρος της ΠΕΔ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

lolos ioannis

Ο Ιωάννη Λώλος, γεννήθηκε το Δεκέμβριου του 1958 στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας όπου και πέρασε τα πρώτα του μαθητικά χρόνια. Αργότερα αποφοίτησε από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1985 εργάζεται ως Δασολόγος στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας και είναι μέλος του ΓΕΩΤ. Ε. Ε..

Έχει διατελέσει, Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας καθώς και μέλος διαφόρων επιτροπών αυτής από το 1995 μέχρι και το 1998.

Από το 1999 μέχρι και το 2002 διετέλεσε Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαργαριτίου, ενώ από το 2003 έως και το 2010 διετέλεσε Δήμαρχος Μαργαριτίου. Παράλληλα από το 2007 μέχρι και το 2010 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας καθώς και μέλος της οικονομικής επιτροπής της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Διετέλεσε επίσης και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, από το 2008 μέχρι και 2011.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2014, εκλέχθηκε με μεγάλο ποσοστό, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.
Στις εκλογές για το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου ο συνδυασμός στον οποίο ήταν επικεφαλής εξελέγει πρώτος και έπειτα στην ανάδειξη του προεδρείου ο ίδιος εξελέγει πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου.

Είναι παντρεμένος με τη Γιολάνδα Σεϊτανίδου και έχουν αποκτήσει δύο γιούς, το Γιώργο και τον Ορέστη.

ΡΟΛΟΣ - ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ αυτής και εκλέγεται από αυτό, μεταξύ των μελών του για όλη τη δημοτική περίοδο. Η θητεία του λήγει με την εγκατάσταση του νέου Προέδρου.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από την Γενική Συνέλευση με την υπ. αρίθμ. 66/2014 απόφασή τους εξέλεξαν τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟ ως Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου για την δημοτική περίοδο 2014-2019.

Άρθρο 18
Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. - αρµοδιότητες, αναπλήρωση, εκλογή νέου Προέδρου

 1. Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτής.
 2. Ο Πρόεδρος:
  1. Εκπροσωπεί την Π.Ε.Δ. Ηπείρου στα δικαστήρια και σε κάθε δηµόσια αρχή και δίνει τους όρκους που επιβάλλονται στην Π.Ε.Δ.Ηπείρου
  2. Υπονράφει τις συµβάσεις που συνάπτει η Π.Ε.Δ. Ηπείρου
  3. Λαµβάνει κάθε µέτρο µε το οποίο προωθούνται και προστατεύονται τα συµφέροντα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
  4. Επιλαµβάνεται θεµάτων αρµοδιότητας του Διοικητικού Συµβουλίου, σε περιπτώσεις άµεσου κινδύνου ή ζηµίας των συµφερόντων της Π.Ε.Δ.Ηπείρου, τα οποία φερει για επικύρωση στην αµέσως επόµενη συνεδρίαση αυτού.
  5. Συγκαλεί σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συµβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή.
  6. Καταρτίζει την ηµερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συµβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
  7. Εισηγείται τα θέµατα ηµερήσιας διάταξης και διευθύνει τις εργασίες του Διοικητικού Συµβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, λαµβάνει µέτρα για την τήρηση της τάξης και των κανονισµών, δίνει το λόγο στους οµιλητές και τον αφαιρεί. Θέτει τα θέµατα σε ψηφοφορία και αναγγέλλει το αποτέλεσµα αυτής. Κηρύσσει την έναρξη και την λήξη των συνεδριάσεων.
  8. Υπογράφει µαζί µε τον Γραµµατέα τις αποφάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των οργάνων της Π.Ε.Δ Ηπείρου
  9. Υπογράφει τα εντάλµατα πληρωµής σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισµού της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
  10. Είναι προϊστάµενος των υπηρεσιών της Π.Ε.Δ.Ηπείρου και τις διευθύνει
  11. Είναι προιστάµενος του προσωπικού της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
  12. Εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
 3. Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου και αν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται το µέλος που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς προτίµησης κατά την εκλογή του.
 4. Όταν η θέση του Προέδρου µείνει κενή για οποιοδήποτε λόγο, ώσπου να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, τα καθήκοντα του Προέδρου ασκεί ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου.
 5. Αν η θέση του Προέδρου µείνει κενή για οποιοδήποτε λόγο ο νέος Πρόεδρος εκλέγεται από το Διοικητικό Συµβούλιο µέσα σε δεκαπέντε (15) ηµέρες αφότου η θέση έµεινε κενή. Πριν συνέλθει το Διοικητικό Συµβούλιο για την εκλογή νέου Προέδρου πρέπει να συµπληρωθεί η κενωθείσα θέση συµβούλου που κατείχε ο τέως Πρόεδρος.
 6. Το Διοικητικό Συµβούλιο συγκαλείται από τον Αντιπρόεδρο αυτού για την εκλογή νέου Προέδρου, και εκλέγει ανάµεσα στα µέλη του τον Πρόεδρο, µε µυστική ψηφοφορία. Εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Αν δεν επιτυγχάνεται αποτέλεσµα ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, εκλέγεται όποιος λάβει στην τρίτη ψηφοφορίο τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι λάβουν ίσον αριθµό ψήφων, ενεργείται ανάµεσά τους δηµόσια κλήρωση από τον Προεδρεύοντα.


[πηγή]: ΠΔ 75 (Αρ.Φύλλου 182 - 22.08.2011)

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας
Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100,
Τηλέφωνο +30 2665361101
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία Νέα από την ΠΕΔ Ηπείρου

DMC Firewall is a Joomla Security extension!